Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Meet Me at the Lighthouse

14 - 17 november 2024 Schiermonnikoog

Francis Broekhuijsen

Francis is presentator en programmamaker met als specialiteit muziek, literatuur en kunst en cultuur. Hij studeerde in 1996 af als acteur aan De Toneelschool in Amsterdam en maakte deel uit van het vaste ensemble van Het Nationale Toneel. 

Hij werkte o.a. als programmamaker en presentator bij AT5, presenteerde eerder de Vrijheidsmaaltijd in Amsterdam en Den Haag, werkte mee als verhalenverteller en content creator voor The Bridge to Liberation in Arnhem, als moderator voor Ontwerp Platform Arnhem, presentator van de Cultuurprijs van Arnhem en de Cultuurprijs Amsterdam voor het AFK. Met zijn stem heeft hij diverse audioboeken ingesproken van onder andere Abdelkader Benali, Imme Dros en Ilja Leonard Pfeiffer waarbij hij genomineerd werd als één van de beste audioboeken van Nederland voor de best seller ‘Grand Hotel Europa’.

Daarbij, naast al zijn werk op diverse podia in het land, was hij tot voor kort dagelijks te horen als DJ bij de Soul, Funk en Jazz zender Sublime met de Meest Relaxte Avondshow van Nederland The Sublime Experience.Al jaren werkt Francis ook als programmamaker, redacteur en presentator in Den Haag voor onder andere het Winternachten festival en als presentator en moderator in Rotterdam voor Poetry International en dit jaar voor het eerst als presentator en moderator voor Meet Me at the Lighthouse. 

Fotocredits: Masha Bakker