Meet Me at the Lighthouse

9 – 12 november 2023 Schiermonnikoog

Leesclub Tussentijds | Peter Zantingh

18 Nov Kittiwake - Badweg 12, 9166 NJ Schiermonnikoog

Wat is er mooier dan met elkaar over een boek praten? De leesclub is al lang niet meer ouderwets! En wat is er mooier dan het boek direct met de auteur te bespreken? Tijdens deze leesclub komen we bij elkaar om Tussentijds, de nieuwe roman van Peter Zantingh, te bespreken.

Tussentijds gaat over vaderschap in tijden van klimaatverandering, over een gezin dat zoekt naar hoop voor hun kind. Hoe moet dat met het jongetje dat naast hem zit? Het is pas zijn derde julimaand. Welke belofte doen ouders hun kind door het een leven te geven? Heeft het bestaansrecht, of het recht niet te bestaan? Bij elk station lijkt een ander toekomstscenario de overhand te krijgen.

‘Positief naar de toekomst kijken is moeilijk, voor wie opgroeide rond het jaar 2000: het klimaat drukt op de zielen, maar de levensdrift werpt zich vooruit naar de toekomst. En zo blijft hoop iets dat ons misschien steeds weer ontglipt - maar de toekomst houdt niet op ons uit te dagen en te prikkelen, zelf met iets belofterijks’ - Friesch Dagblad

Dit is Peter Zantingh
Peter Zantingh is schrijver en journalist. Hij werkt bij de weekendkrant van NRC, waar hij lange journalistieke verhalen maakt en begeleidt. Zijn derde roman Na Mattias (2018) werd getipt door het DWDD-boekenpanel en groeide uit tot een bescheiden bestseller in Duitsland. Zantingh is lezer, muziekliefhebber en voetbalromanticus zonder favoriete club. Hij leest op dit moment Light Years van James Salter. Zijn favoriete nummer van het moment is ‘Words Underlined’ van Jesse Marchant. Hij woont met zijn vrouw en zijn zoontje in Utrecht.

Over deze leesclub
Maximaal 25 mensen gaan met elkaar in gesprek, onder de leiding van moderator Femke Essink. Essink is letterkundige en bespreekt voor Trouw actuele fictie. Afgelopen jaar was ze jurylid voor de Libris Literatuurprijs 2022. Peter Zantingh is bij het gesprek aanwezig.  

Peter Zantingh vind je ook bij het programmaonderdeel Toekomst op 19 november. 

Goed om te weten
Je kunt je boek bestellen bij Kolstein, de boekhandel van Schiermonnikoog. Het is fijn als je het van tevoren gelezen hebt, dan kom je beter beslagen ten ijs.

MMATL | Leesclub Tussentijds
Vrijdag 18 november, 16:30 - 18:00 uur

Koop dit ticket voor € 9,50

Je wordt doorgestuurd naar de website van Natuurmonumenten.

Artiesten