Meet Me at the Lighthouse

9 – 12 november 2023 Schiermonnikoog

Leesclub Aleksandra | Lisa Weeda

19 Nov Kittiwake - Badweg 12, 9166 NJ Schiermonnikoog

Wat is er mooier dan met elkaar over een boek praten? De leesclub is al lang niet meer ouderwets! En wat is er mooier dan het boek direct met de auteur te bespreken? Tijdens deze leesclub komen we met maximaal 25 mensen bij elkaar om Aleksandra, het veelgeprezen debuut van Lisa Weeda, te bespreken. 

Over het boek Aleksandra
Als een deel van je identiteit bepaald is door een voor anderen onbekende plek, wat doet dat dan met je? Waarom ga je op onderzoek? Waarom schrijf je er over? En wat schrijf je dan op? In Aleksandra gaat schrijfster Lisa Weeda op zoek naar haar familiegeschiedenis, die de laatste acht jaar gekleurd is door een oorlog die een half jaar geleden in alle hevigheid losbarstte. 

Dit is Lisa Weeda
Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker, scenarist, audiofan en virtual reality-regisseur. Ze werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022 in de Volkskrant. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. 

‘Mijn familie leeft in een gebied waar al honderd jaar conflict is. Mijn manier om mee te vechten is dit boek te schrijven' - Lisa Weeda over haar boek in Volkskrant

Over deze leesclub
Maximaal 25 mensen gaan met elkaar in gesprek, onder de leiding van een moderator. Wie deze moderator is, wordt later bekendgemaakt. Lisa Weeda is bij het gesprek aanwezig.  

Lisa Weeda is ook bij het programmaonderdeel Identiteit op 19 november.

Bestel en lees je boek vooraf
Je kunt je boek bestellen bij Kolstein, de boekhandel van Schiermonnikoog. Het is fijn als je het van tevoren gelezen hebt, dan kom je beter beslagen ten ijs.

MMATL | Leesclub Aleksandra
Zaterdag 19 november, 16:30 - 18:00 uur

Koop dit ticket voor € 9,50

Je wordt doorgestuurd naar de website van Natuurmonumenten.

Artiesten