Meet Me at the Lighthouse

9 – 12 november 2023 Schiermonnikoog

Leesclub Wormmaan | Mariken Heitman

20 Nov Kittiwake - Badweg 12, 9166 NJ Schiermonnikoog

Wat is er mooier dan met elkaar over een boek praten? De leesclub is al lang niet meer ouderwets! En wat is er mooier dan het boek direct met de auteur te bespreken? Tijdens deze leesclub komen we met maximaal 25 mensen bij elkaar om Wormmaan, de prijswinnende roman van Mariken Heitman, te bespreken. 

Over Wormmaan
Wormmaan
gaat over Elke die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Wormmaan is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen. 

‘De dragende gedachte van de hele roman is hoe context identiteitsbepalend is. Wezens, of het nou planten of dieren (dus ook mensen) zijn, passen zich in principe aan, wanneer ze niet passen' - NRC

Mariken Heitman is schrijver. In januari 2019 verscheen haar alom bejubelde debuut De wateraap, dat genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs, de Bronzen Uil en de Anton Wachterprijs. Haar nieuwste roman Wormmaan verscheen in augustus 2021. Hiervoor ontving ze het C.C.S. Cronestipendium en de Libris Literatuur Prijs 2022. 

Over deze leesclub
Maximaal 25 mensen gaan met elkaar in gesprek, onder de leiding van Marjolein van der Elburg. Wie de moderator is wordt later bekendgemaakt. Mariken Heitman is bij dit gesprek aanwezig. 

Mariken Heitman is ook bij het programmaonderdeel Natuur op 18 november en programmaonderdeel Identiteit op 19 november. 

Bestel het boek
Je kunt je boek bestellen bij Kolstein, de boekhandel van Schiermonnikoog. Het is fijn als je het van tevoren gelezen hebt, dan kom je beter beslagen ten ijs.

MMATL | Leesclub Wormmaan
Zondag 20 november, 14:00 - 15:30 uur

Koop dit ticket voor € 9,50

Je wordt doorgestuurd naar de website van Natuurmonumenten.

Artiesten