Meet Me at the Lighthouse

9 – 12 november 2023 Schiermonnikoog

Leesclub De hemel is altijd paars | Sholeh Rezazadeh

19 Nov Kittiwake - Badweg 12, 9166 NJ Schiermonnikoog

Wat is er mooier dan met elkaar over een boek praten? De leesclub is al lang niet meer ouderwets! En wat is er mooier dan het boek direct met de auteur te bespreken? Tijdens deze leesclub komen we bij elkaar om De hemel is altijd paars, de debuutroman van Sholeh Rezazadeh, te bespreken.

De hemel is altijd paars is een zinnelijke roman over liefde en verlangen, over herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen.
Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland. Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met sommige klanten, zoals met Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn. Dan wordt ze verliefd op Mees, een jonge muzikant, die haar wereld volkomen op z’n kop zet.

Sholeh Rezazadeh
Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Drie jaar na haar aankomst tekende ze een contract voor haar literaire roman. Begin 2022 won ze de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse letterkunde met haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ die haar een plek bezorgde op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en werd bekroond met De Bronzen Uil Publieksprijs. Door een jury van de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literaire talent 2022

Over deze leesclub
Maximaal 25 mensen gaan met elkaar in gesprek, onder de leiding van Ilonka Reintjens. Sholeh Rezazadeh is bij het gesprek aanwezig.  

Sholeh Rezazadeh vind je ook bij de programmaonderdelen Natuur op 18 november en Identiteit op 19 november. 

Goed om te weten
Je kunt je boek bestellen bij Kolstein, de boekhandel van Schiermonnikoog. Het is fijn als je het van tevoren gelezen hebt, dan kom je beter beslagen ten ijs.

MMATL | Leesclub De hemel is altijd paars
Zaterdag 19 november, 11:00 - 12:30 uur

Koop dit ticket voor € 9,50

Je wordt doorgestuurd naar de website van Natuurmonumenten.

Artiesten