Meet Me at the Lighthouse

9 – 12 november 2023 Schiermonnikoog

Schierse leesclub | poëzie van Miek Zwamborn

19 Nov Willem Dijkstraat

Wat is er mooier dan met elkaar over een poëzie praten? De leesclub is al lang niet meer ouderwets! En wat is er mooier dan de gedichten direct met de dichter te bespreken? Tijdens deze leesclub komen we met maximaal 25 mensen bij elkaar om tien van tevoren geselecteerde gedichten van Miek Zwamborn met elkaar te bespreken. 

Dit is Miek Zwamborn
Miek Zwamborn woont op het eiland Mull in Schotland. Ze zou er een jaar blijven, maar is er inmiddels onderdeel van de lokale community. Zwamborn is schrijver, beeldend kunstenaar en medeoprichter van KNOCKvologan, een collectieve studieplek op het eiland Mull. Zij publiceerde in 2018 de veldgids Wieren (Van Oorschot) en werkt momenteel aan Onderling; een bloemlezing uit de brieven, essays, gedichten, tekeningen, foto’s en plattegronden die de afgelopen jaar langs de Schotse kunstlijn ontstonden. Naast de romans Oploper (Meulenhoff 2000), Vallend Hout (Meulenhoff 2004), De duimsprong (Van Oorschot 2013), en de dichtbundel Het krieken van sepia (Slibreeks 2008) verschenen in eigen beheer de bibliofiele uitgaven Getemde Hemel, Tireragan, Oology, Laminaria, Blue Lias, Arandora Star, Magical Octopus en Reciprocity. Tip: bekijk en bestel boeken van Miek Zwamborn bij boekhandel Kolstein op Schiermonnikoog.

Over deze leesclub
Maximaal 25 mensen gaan met elkaar in gesprek, onder de leiding van een moderator. Wie dit programma modereert wordt later bekendgemaakt. Miek Zwamborn is bij deze leesclub aanwezig.

Miek Zwamborn is ook bij het programmaonderdeel Natuur op 18 november en bij het programmaonderdeel Ode aan de verbeelding op 20 november. Ze loopt op 20 november met je mee op zoek naar wieren naar aanleiding van haar boek Wieren

Goed om te weten
Als je deelneemt aan deze leesclub, krijg je de gedichten een week van tevoren in je mailbox. Het is fijn als je deze van tevoren gelezen hebt, dan kom je beter beslagen ten ijs.

MMATL | Schierse leesclub
Zaterdag 19 november, 11:00 - 12:30 uur

Koop dit ticket voor € 9,50

Je wordt doorgestuurd naar de website van Natuurmonumenten.

Artiesten