Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Meet Me at the Lighthouse

14 - 17 november 2024 Schiermonnikoog

Koos Dijksterhuis

Koos Dijksterhuis is bekend van zijn verhaaltjes over de natuur in dagblad Trouw. Koos schrijft ook boeken. Onlangs verscheen zijn boek Noordkrompen, zeeëngelen en koffieboontjes, het eerste verhalende schelpenboek in het Nederlands.Schiermonnikoog speelt een prominente rol in dat boek.  Eerder schreef hij boeken over de zwarte specht, de spreeuw, de grauwe kiekendief en de drieteenstrandloper. Ook het Handboek voor Natuurwandelingen is van zijn hand, evenals Eilandgevoel, over Schiermonnikoog.

Behalve boeken en columns schrijft Koos vormvaste verzen op rijm, die hij in tijdschriften en dichtbundels publiceert en soms naar zijn abonnees mailt – gratis aanmelden op www.plezierverzen.nl. Informatie over zijn andere publicaties staat op www.dijksterhuis.net.

Koos studeerde hij biologie en sociologie in Groningen. Hij woont daar nu nog, al verblijft hij graag op zijn geliefde eiland Schiermonnikoog. Eerder woonde en werkte hij een half jaar in Ierland, drie jaar in Noordwest-Pakistan en drie jaar in Noord-Brabant, alvorens hij fulltime schrijver werd. Hij heeft twee kinderen.

Foto: Marijke Wempe