Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Meet Me at the Lighthouse

14 - 17 november 2024 Schiermonnikoog

Mariken Heitman

Mariken Heitman was al twee keer eerder voor ons festival op het eiland. Bij de eerste editie in november 2022, en tijdens haar schrijversresidentie in april 2023. Tijdens het festival in 2023 zien we het resultaat van die residentie.

‘Interessant vind ik de schaal waarop het eilandleven zich afspeelt. Door de gedeeltelijke isolatie is die kleiner en daardoor overzichtelijker. Het kan niet anders dan dat het aantal relaties tussen alle levende organismen, de mens incluis, beperkter is. […] Waar ik eigenlijk naar zoek is een taal om de onderlinge verbondenheid van al onze interacties te vatten.’ - Mariken in de Volkskrant

Mariken Heitman studeerde biologie in Utrecht en is als tuinder en docent werkzaam in de biologische landbouw. In januari 2019 verscheen haar alom bejubelde debuut De wateraap, dat genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs, de Bronzen Uil en de Anton Wachterprijs. Haar nieuwste roman Wormmaan verscheen in augustus 2021. Hiervoor ontving ze het C.C.S. Cronestipendium en de Libris Literatuur Prijs 2022. 

Foto: Jelmer de Haas