Cookies ūüć™

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Meet Me at the Lighthouse

14 - 17 november 2024 Schiermonnikoog

Myron Hamming

Myron Hamming wilde na een topsportcarri√®re als schaatser en jarenlang trainen voor zijn Olympische droom, iets compleet anders doen met zijn leven. Hij wilde w√©√©r leren, zichzelf uitdagen op onbekend terrein en zich vervolgens in het diepe gooien. Hij zocht, vond de po√ęzie en viel voor het ritme, de klank en de urgentie.

Of simpeler gezegd: voor het vertellen van verhalen die mensen nooit zullen vergeten.

Enkele jaren later zegt Myron zijn baan op om fulltime te schrijven, performen √©n de mooiste verhalen te delen. Eerst in zijn geliefde geboortestad Groningen, waar hij tussen 2021 ‚Äď 2024 de stadsdichter is, maar al gauw door heel het land te horen in o.a.¬†Het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en het AFAS Theater tijdens de EDISONS Jazz & Klassiek van 2022.

Vlak voor zijn benoeming veroverde Myron de derde plaats tijdens de Martin Luther King Spoken Word Prijs, en werd hij Ambassadeur van de Vrijheid 2021 in Groningen. Kort daarna volgden samenwerkingen met o.a. de, AFAS Software, Nederlandse Spoorwegen, Postcode Loterij en Unilever. 

Ook trad hij eerder op voor Koningin Máxima en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De optredens speelden een lange tijd de boventoon in zijn ontwikkeling als performer, maar de spoken word performances bleven niet onopgemerkt. En zo werd de woordkunstenaar in het voorjaar van 2022 benadert door Ambo|Anthos Uitgevers in Amsterdam. Slechts negen maanden later verscheen zijn debuutbundel Je droomt het niet zomaar. Het succes van zijn debuutbundel bracht hem op plekken als Eus’ Boekenclub en de Libris Inspiratiedag 2023.

Sinds medio 2022 zit Myron bij het artiestenbureau Blue Luna en is hij nog steeds volop bezig om te doen wat hij het liefst doet; performen om de mooiste verhalen te delen. 

www.myronhamming.nl