Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Meet Me at the Lighthouse

14 - 17 november 2024 Schiermonnikoog

De literaire Balgexpres

11 Nov - 11:00 Balgexpres

In de buswagen naar het puntje van Schiermonnikoog voor een unieke literaire ervaring! Dit programmaonderdeel organiseren we in samenwerking met De Balgexpres.

Al meer dan een halve eeuw is de Eilander Balgexpres een begrip op Schiermonnikoog; de karakteristieke tractor met buswagen, die je tijdens een rit over het strand helemaal tot aan het meest oostelijke puntje van het eiland brengt: de Eilander Balg.

De Eilander Balg is van oudsher een geul die via de zuidkant om de oostkant van het eiland richting Noordzee stroomde. Aangezien het landschap waar we doorheen rijden altijd in beweging is, heeft deze geul zich in de loop der jaren verlegd. De rit is elke dag weer anders, de wind, het weer en het water zorgen ervoor dat het strand iedere dag weer anders van karakter is. Tussen hoog en laag water geeft de natuur ons de ruimte een tocht te maken die ons dwars door de elementen voert. De Balgsexpres laat je met andere ogen naar deze omstandigheden kijken, zodat de enorme zandvlakte verandert in een dynamisch landschap waarin van alles gebeurt.

Wil je meerdere tickets tegelijk kopen?

Klik hier om naar de volledige shop te gaan met alle tickets voor het festival.

Artiesten