Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Meet Me at the Lighthouse

14 - 17 november 2024 Schiermonnikoog

Literair programma: DIER

12 Nov - 13:30 De Stag - Langestreek 23, 9166 LA Schiermonnikoog

Mens en dier, onafscheidelijk? De verhouding van de mens tot het dier is op zijn minst dualistisch te noemen. Zouden we beter moeten luisteren naar de dieren, hun taal eigen moeten maken? Ligt de oplossing in de dialoog? Dieren onderling communiceren in hun eigen taal. Als dieren talig zijn, zouden we dan op een andere manier met ze moeten omgaan? Moeten we het dier anders bekijken, ook het zo geliefde huisdier dat we denken zo goed te kennen?

We onderzoeken de relatie tussen mens en dier in het afsluitende programma van Meet Me at the Lighthouse. Dit doen we in een voordrachtsprogramma. Bij wijze van de zondagdienst. We luisteren naar wat onze festivalschrijvers over het dier te zeggen hebben. Zo krijgen we op de valreep nog wat food for thought voor als we het eiland weer verlaten.

De optredende schrijvers tijdens dit programma zijn Eva Meijer, Dorien Dijkhuis, Gerbrand Bakker, Myron Hamming, Hanneke van Schooten, Thirza Fekkes, Simone Atangana Bekono en Esmé van den Boom. Francis Broekhuijsen zal als moderator alles in goede banen leiden.

Wil je meerdere tickets tegelijk kopen?

Klik hier om naar de volledige shop te gaan met alle tickets voor het festival.

Artiesten